grattis!

Måste bara säga Grattis till Adelinde Cornelissen, som åter igen tog hem segern i dagens Kür! Hon vann i Grand Prix igår med, och måste säga att jag gillar henne skarpt :) min favorit efter Gal och Totilas. Sen är ju Parzival också typ världens snyggaste :) så tyckte verkligen hon var värdig vinnare!

det var många fina ritter, men samtidigt blev jag lite besviken på en del. någon red under 60 % och utan sk stora missar så som t.ex. hästen blir rädd, de var spända och ofokuserade. Inte så konstigt egentligen, men samtidigt så såg man stor skillnad på de som verkligen red bra, såsom Adeline Cornelissen, Patrik Kittel ( 2 i dagens kür och 2 i gårdagens grand prix) och Isabell Werth ( 3 idag och 3 igår)

Adelinde Cornelissens ritt igår:






Prisutdelning :) Isabell Werth var den enda som inte bytte häst ;) och han var störtcool! bara stod helt stilla hela tiden, och stirrade med öronen framåt på lösa tyglar. Dock så viftade han lite med huvudet för han tyckte de spelade fel Nationalsång ;)




ärevarv!



Patrik Kittel gillar scandinavium!






och till sist, Hiss till Charlotte Haid Bondegaard, som red hela sitt Kürprogram till Lady Gaga!

Handlat

kommer upp bilder ifrån GHS sen, ska bara vila lite till ;) och såklart rensa ut.
resan började vid halv 5, då jag gick upp. var sedan i säng vid halv 3, så nästan varit igång ett helt dygn! men vad gör man inte ;)

det blev mest mässa och sen såg vi såklart hela Grand Prix dressyren. Hoppas ni inte missar det lilla de visar på tv, ikväll 21:15 på svt24!



Detta är vad jag har inhandlat, så är egentligen inte så mycket fattigare. dock hittade jag faktist inte så mycket osm föll mig i smaken :( hatar att jag ska vara så snål! men framförallt hittade jag inte jättemycket till mässpris, iallafall som jag var intresserad av! alla schabrak var i allround osv... men har iallfall spanat in lite grejjor jag ska inhandla senare! b.la. ett marinblått shockemöhle coach, hittde dem inte för bra pris på mässan, utan de billigaste finns i Kalmar :) sen också ett par stövlar som ska inhandlas i Falsterbo, har inte dem pengar nu!

Inhandlat blev iallafall:
I eskadron schabrak 300 kr
1 schabrak ifrån Lyckås Ridsport, 179 kr
1 träns märket Lippo, med gröna detaljer, fyndade detta på skara ridsport för endast 199 kr!
1 par boots, märkeslösa 99 kr
en dressyrpisk, 60 kr
och dessutom 14 par strumpor för 100 kr ;)


hittade alltså inga benskydd. för dem som jag är villig att betala för finns inte i rätt storlek, utan bara ponny och full. gaaaaaaaaaah!
så det ska inhandlas. måste också köpa nya sporrar, men det får bli i Ullared ;)

storhäst

Nu ska vi se om jag kan få upp inlägget som jag ville ha upp igår...

Men jaa, iallafall, så har jag funderat mycket på om jag ska köpa storhäst eller inte. Det är ju mitt sista ponnyår, men samtidigt så tävlar jag ju inte så det känns på det sättet lite dumt... Jag brukar iallafall kolla hästnet lite då och då, bara för skojjs skull ;) och har hittat 2 hästar jag tycker verkar vara mycket intressanta! Dock är dem lite dyra, och alla har ju för och nackdelar.

Första:

 

Kalypsia

Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Dressyr  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 1998

Välstammat sto som både gått i avel och tävlats. Mjuk, känslig och mycket rörlig. Ger en superfin ridkänsla, perfekt YR eller \"tanthäst\". UTbildningståndpunkt LA. Ca 162 cm brun med fyra vita ben och bläs. En häst som syns i mängden! För mer info se www.hagardhastgard.se under saluhästar eller kontakta Malin

Pris: 110 000


Fördelar: Känns verkligen som "min häst" och har allt som jag letar eftet :) hade gärna kunnat vara fux ;) men funkar med brunt med så länge den har vita tecken!

Nackdelar: priset och åldern. tycker egentligen inte att priset är orimligt, men vi kommer inte kunna ge så mycket, utan det är priset vi får om vi säljer Fiffi eller Båda hästarna som vi kan ge... Så tycker jag den är lite gammal, vill ha en häst jag kan rida länge, utan att behöva tänka på eventuella skador osv. Visst, egentligen är den inte gammal men man vill ju ha den länge! Om man ska köpa storhäst.





Nästa:

Ridponny

*2007, sto, fux, liten häst, bliv ca 155cm

Uppfödare/ägare: Stall Brännebäck

Ett sto av större modell, som pga av sin storlek ej passar in i vårt avelsmål. Stora bra rörelser, gott temperament. Löshoppar med stor glädje. Under inridning.


Fördelar: fastande för denna direkt när Mamma visade mig den. Egentligen så vill jag ha en övervuxen ponny, max runt en 160. Drömmen är en Hollänsk eller Tysk Ridponny! denna med Hollänsk pappa. Den har en otroligt fint steg på bilderna iallafall, och är fux ;) hihi!

Nackdelar: Åldern. Den är precis inriden, vet inte om jag orkar med en till så grön häst... skönt för då får man forma den själv, men samtidigt så är det jobbigt också, eftersom både mina hästar var gröna när jag köpte dem. Fiffi var 3 år och Fjontas 5 år när jag började rida henne.




Men ny häst tåls absolut att fundera på. Svårt det här... Nästa häst ska verkligen vara min sk "drömhäst" alltså:

Lugn och snäll, men med tryck i, framåt och glad. Känslig för hjälperna, och såklar ha fint steg. Ska tycka om att jobba! Mellan 6 och 10 år gammal. utbildad typ LA, det känns som vi är på samma nivå ;)
den ska vara fux eller ljusbrun, iallafall med MYCKET vita tecken. ganska kraftig men den ska ändå kännas lätt i kroppen, utseendemässigt älskar jag Valentina och Fenja som är men i årets Ponnyakuten!
mellan 150 - 163, absolut max 165, jag klarar inte större än så!
och framförallt får den inte kosta för mycket :( ska se om jag hittar den någonstans!

Hittade iofs en för ett par veckor sedan, för bra pris och lät som "min" häst. Dock så är den borttagen nu :(

JÄVLA BLOGG.SE

förösker få upp ett inlägg, men det funkar ju som vanligt inte! JÄVLA SKIT! snart byter jag bloggportal. om det krånglar en dag till, hej blogspot!


Ridpass måndag

har jobbat idag, så var lite trött, så det blev bara ett enkelt skritt/joggingpass. som gick inte speciellt bra, men det är helt och hållet mitt eget fel... blir så arg på mig själv ibland! trillade inte av iallafall! ;)



suddig och oredigerad bild, men en bild iallafall!

Förlåt

kom precis på at jag lovade er bilder på den nya hästen. glömt bort det då datorn inte sammarbetat, men här är dem! :)



 

Han heter något fint som itne jag kommer ihåg :) men jaa, Farao är det till vardags iallafall. Han är ifrån Danmark och har mycket skojj för sig ;) han kärlekstuggar på alla, tycker inte jättemycket om mat ( kolla baljan på bilden längst ner t.ex. ;) ) och han ligger jätteofta och sover i spånet, mitt på ljusa dan. Dessutom snarkar han! ;) haha.

Nya dressyrstjärnan detta!


Dagens vill ha

 

Är dessa ifrån Fortis Et Liber. Jag dör lite så
schabraket ska jag iallafall försöka inhandla snarast, pannbandet får bi se. schabraket skulle också vara dödligt snyggt tillsammans med ett "vanligt" svarowski pannband. Peppar Göteborg som tusan nu!!!!!!


Ridpass söndag

Jaa, idag blev det en riktig genomkörare. hon blev rejält trött, och jaa... jag trillade av. IGEN!
jag tyckte nämligen att hon gick lite väl långsamt, så tryckte fram henne en gång, hon blev förbannad, började bocka och stack. sen låg jag på marken! slog mig inte, förutom i huvudet, men det är ok :) andra hjälmen på en vecka! hoppas hon lägger av snart, har inte råd att hela tiden byta hjälm :( haha!

förutom missödet vad hon fin, vi tränade slutor idag var meningen! i höger varv gick det kalas, men det var väldigt jobbigt så blev inte så många steg, men iallafall. i vänster fattade hon inte alls, utan det blev förvänd sluta istället, hmm...

mamma knäppte lite bilder, men det är typ 3 som går att använda -.- och jag sitter verkligen helt hemskt, så det blir det att träna på idag!








Vårtecken

jaa, vi som nästan hade vår. sen kom vintern tillbaka!
men detta kanske ger er lite hopp! min ponny har nämligen börjat fälla.
ordentligt! hon brukar alltid vara tidig varje år, det har rasat av henne i ca 2 veckor. så ju mer vår det blir, ju mer brukar jag behöva täcka henne, det är då hon fryser ;) hon fryser nästan aldrig på vintern! just nu har hon 200 G med hals ute, och så får det nog bli ett tag till, eftersom det som sagt rasar päls av henne!
det kallar jag vårtecken!

tyvärr så är hon så tidigt ute så inga fåglar kan ta vara på det, de har inte dykt upp än. men jaja! de är väl fler hästar som fäller snart!





såhär ser det ut efter man borstat klart ena sidan...



något jag funderat över är detta:


varje år får hon fler vita hårstrån. på ryggen har hon tom nästan en vit fläck! väldigt mycket vita hårstrån iallafall. om några år kanske jag har en rödskimmel?! haha ;)
(notera också alla lösa hårstrån, som även dem är kvar efter jag borstat som en galning  )

"Tävlingsplanerare"

Nu börjar många komma igång igen har jag märkt. trevligt tycker jag! har suttit och letat lite, och till min glädje har Jämjö Hästsällskap planerat in några programridningar jag tänkte delta i.
första är 17 April, känns lagom långt fram! är tillräckligt för att vi ska hinna öva upp oss, men inte för långt fram ändå. sen är det även några planerade inne på KLRK! tänkte börja med programridningar, så kanske det kan bli några klubbisar i höst.

såhär ser det ut än så länge!:


17 April, programridning JHS LC:1
7 Maj Programridning KLRK LC:1
29 Maj programridning JHS LC:1 eller LB:1, beroende på hur de andra gått
7 Augusti programridning JHS LB:1


så kanske jag får upp lite självförtroende att våga starta lite grann! hade varit kul att eventuellt starta den lok/regionala på KLRK i oktober. vi får ser hur vi ligger till!
någon klubbis i höst skall väl bli av iallafall!

sen kommer det stora problemet.... Transport. Vi har ingen egen, men det går ju att hyra. Problemet är bil, vi kan inte dra med våran lilla! såå, om ni är snälla och kan tänka er köra med hästtransport, hör gärna av er! är ju inte långt jag ska iallafall! OCh min ponny brukar vara snäll att lasta ;)

 



gjorde ett tappert försök till att försöka förbättra en av bilderna lite. gick väl sådär! bilden är ju inte så bra ill att börja med ;)


ridpass

idag fick hon faktiskt vila, frös så jag höll på att dö. kylan har kommit tillbaka, är inte van vid det! imorgon blir det termobyxor.


knäpponny

min ponnys senaste påhitt är det här :



 Hennes nya påhitt är nämligen att hänga i grimman när man står uppställd, ofta kör hon runt med huvudet också, fram och tillbaka eller runt i en cirkel. ingen aning om varför. Idéer?! xD snart går väl grimman sönder, haha, den är bara ifrån Hööks ;D
något man kan söka in till ponnyakuten för...? borde ju kunna söka dispans för min ålder tycker jag ;)

Ridpass

skulle egnetligen bara känna på henne lite idag med den nya gjorden, eftersom det fortfarande känns i min rygg :( var dock lättare sagt än gjort, för det gick hur bra som helst! :D hon var jättefin, trots hon gått lugnt ett par dagar. hon var mjuk och fin, dock ganska stel i nacken med det fixade vi med ultralossaren för detta problemet, ställa utåt, ställa inåt osv! funkar något otroligt, på min ponny iallafall. Kände ett rejält framskjut med bakbenen då och då, och wow, vilken känsla! mamma sa tom att hon som ett riktigt halvblod som går ordentligt ;) lite kul referenser, men Mamma är som hon är! ;D
red ett ganska långt pass idag, ca 45 min "effektiv tid" plus av och fram skritt ;) upsi! imorgon blir det att träna galoppfattningar då den nya gjorden vad underbar! sadeln rörde sig inte en millimeter, och ponnyn verkade trivas. snart kanske jag tom kan skippa svanskappan, allafall när man ska finrida!

t.ex. så när jag la på sadeln, blev hon lite tjurig som vanlig. Kan absolut inte säga att hon har sadeltvång, men hon blir lite arg och hotar lite så! men när jag spände denna så spände hon upp sig som vanligt, men så fort jag drog åt så slappnade hon av och gav nästan ifrån sig en suck, och sen rörde hon sig inte en millimeter någon gång när jag spände sadelgjorden. så trevligt när man märker att hästarna trivs! och man inte la ner nästan 2000 kr i onödan...

här kommer några riktigt kassa bilder, men något iallafall :)



ser man nya gjorden lite :)



fråga mig inte vad vi gör här, vi kryllar ihop oss, hon i nacken och jag överallt! haha



älska min koncentrationsmin alltså! :)
måste också bara lägga till att jag älskar mitt täcke :) är ett i ull ifrån Mias, som jag köpt billigt begagnat. De är lite trasigt i knäppningen fram, men men någon minut med symaskinen så fixar det till sig! sitter helt perfekt enligt mig, ska se om jag kan inhandla mig ett till i GBG!

Sportlov!

Nu har jag äntligen sportlov :D så härlig! kommer dock bestå av hemtenta och hästar ! hihih. på söndga blir det troligtvis tjejkväll med goingarna i klassen, ska bli roligt :) på påsklovet bli det hos mig tjejer om ni är på! har redan tänkt ut en spakväll ;) haha. om ni vill!

och vet ni vad :D min sadelgjord har äntligen kommit! beställde den i måndags, betalade i tisdags och den kom idag, fredag. tycker jag faktist är otoligt bra! nu väntar jag bara på min kära Equipage, hoppas den kommer på måndag.

bara en vecka kvar till GBG nu med! peppen! :D



halvkassa bilder, men ni får överleva ;)





är supernöjd! :D
red med den idag såklart, och wow, vilken skillnad :) kommer mer utförligt berättat strax!

Ridpass

Dagens pass blev bara ett skrittpass -.- fick inte rida mer för Mamma, hon tyckte inte jag skulle "överänstränga" mig eftersom jag fortfarande har ont efter avramlingen :P sånt är livet! hoppas verkligen att min sadelgjord kommer imorgon, är riktigt pepp på att träna ordentligt, och GALOPPERA mer än en långsida. GAAAAAAAH! :D

Torsdag

det har inte varit fel att vara ledig idag kan jag säga ;)

har egentligen inte gjort så mycket, skrivit referat och pluggat teaterrepliker :P ska fortsätta med det nu!

idag är det drygt en vecka Göteborg Horse Show! peppar tusan alltså :D shoppinglistan växer för var dag, dock är det jättesvårt att berätta vad jag ska inhandla för man ångrar sig typ varje sekund! haha.
men jag ska iallafall inhandla benskydd, schabrak och ett swarovski pannband. Sen prova ridstövlar och ridhjälm, och leta efter de snygga JW byxorna. aaah, pepp! :D


Onsdag

Idag stod det longering på schemat! Fisan blev lite tjurig i ena varvet dock, men det funkade helt okej.
imorgon blir det nog ett ordentligt pass, om jag är lite bättre i mina "skador"" ;)

imorgon är jag ledig, så blir en pluggdag och en långdag i stallet :)
har ingen KUHI, ingen gympa och min lärare lät mig skissa hemma. kalasfint!

ska se om jag kan få upp några ordentliga blogginlägg med... detta duger inte!

håller verkligen tummarna på att min sadelgjord kommer imorgon och den nya equipagen dimper ner snart! får också hålla tummarna på att jag vinner någon utav tävlingarna, en UVEX glamour ifrån Jacson eller allra helst, en Iphone 4! :D tack btw igen Alva och Agnes som hjälpte mig supermycket :) tack!

 



komsikomsi!!!!!!!!!!


träning

dagens träning gick inte så bra kan man säga.
var okoncentrerad och trött, och fisen var inte på humör.
det blåste skitmycket, alltså knäpper det i hela ridhuset och de bygger något jävla skit typ 100 m
ifrån stallet. så jaa, mycket annat att tänka på...

och såklart, trillar jag av -.- hon blir rädd för något, och kastar sig framåt. jag får stopp på henne, men såklart så kastar hon sig igen, nästan rekt in i väggen och sen försätter hon bocka som fan, och tillslut flyger jag av. Hon försätter att springa ett varv till innan hon stannar, och ser sedan jättenöjd ut. satte bara upp en snabbis efter, och red lite i skritt och trav.

slog mig i nedre ryggen och slog i huvudet, håll tummarna på att min nya hjälm inte är förstörd nu.
min klocka gick med sönder, och sitter med underlag i hela ansiktet -.- får ser hur jag mår imorgon!

och nu var det nyvunna självförtroendet borta :( tror Mamma filmade lite i början innan jag började skälla på henne för hon inte satt stilla, även de stirrar upp Fiffilurisen.

suck! får hoppas det går bättre imorgon. Nu ska jag duscha av mig all skit!



bild ifrån sommar 09. tycker hon har musklat upp sig ordentligt!

Måndag

Ska bara uppdatera lite snabbt, måste plugga teater och sen sova! :)


idag var iallafall Fisen superfin till min stora förvåning!
eftersom hon inte är riden sen i onsdags, bara longerad och löshoppad. men hon var jättemjuk och fin och väldigt arbetsvillig :) red mycket lösgörande ändå, men ändå mycket på rakt spår, mer än vanligt., jobbade på att hon skulle vara rak i bogarna och i nacken, det brukar bli en av dem ;) stod mycket upp i lätt sits men nästan lösa tyglar, så hon kommer upp med ryggen och får bära sig själv. det gick jättebra och det går framåt verkligen, hon kom in med bakbenen ordentligt emellanåt! :) hon gick tom i form i skritt utan att jag behöve tjabba med henne. Framsteg!
la även fram lite bommar hon fick springa över, vilket hon tyckte om! lilla fisen.

imorgon är det träningsdax, första på någon veckas uppehåll.
nu är även sadelgjorden beställd, yey!
ska se om jag kan få mamma att ta lite kort ifrån träningen.

godnatt!



dag 2: Min första egna häst

Var en B-ponny vid namn Pocahontas. Hon är född 1998 och är import Danmark med okänd stam.
började rida henne hösten 2003, och i Januari 2004 var hon min! :D
väldigt känslig liten ponny, ganska nervös och så, hon var egentligen lite svår för mig just då.
vi pratade många gånger om att sälja henne, men det blev aldrig så och det är jag glad för!
för nu är hon en underbar läromästare, fruktansvärt snäll mot de små barnen samtidigt som hon kräver en känslig och snäll ryttare. sen ännu mer krävande mot de som är duktiga, och hon är fortfarande ganska nervös och har väldigt dåligt själförtroende tyvärr! troligtvis gör hon är skäck, de brukar vara väldigt lågrangade och har ofta därför lågt självförtroende.
men hon är iallafall utbildad medelsvår dressyr, och hoppar som en kanonkula! behöver då en duktigt ryttare, hon är ganska osäker på hinder :)
sen har även hon sina egenheter. Vi har inte någongång fått ta henne på öronen. därför ser de ut som de gör ;) har lyckats klappa lite på utsidan på det ena, men aldrig rört de andra mer än när man tar på grimman osv.

hon bockar också alltid i galoppen, så har flygit av ett antal gånger ;) det är inte lite heller!
tyvärr har hon stått en hel del pga av fång, annars hade vi varit ute på tävlingsbanorna en hel del!

just nu är hon ute på fode hos en liten tjej, och hon är även dräktig :) ska bli spännande när fölet kommer, och få se en bebis efter min bebis! hon kommer alltid ha en speciell plats hos mig, det är trots allt min första ponny som jag litar på i alla situationer. Henne vågar jag i princip slänga upp vem som helst på ryggen!



sommar 2009



första sommaren, träning för Jennifer Larsson. välmatchad och nervös! ;)

Lördag

sitter i Helsingborg, så därför är det lite dött på bloggfronten :P

idag har vi iallafall varit i Helsingör och käkat lunch, samt varit på Ikea! :D
har köpt en ny kudde och muffinsformar ;) även kollat gardintyg till nya rummet!

nu ska vi snart kolla lite film :) hare gutt!

ridpass onsdag 9/2

hon var ruskit stel i bogen i högervarvet.
så försökte mjuka ett tag, men fick inte loss det, förrans jag sk " felställde" på fyrkantspåret,
alltså hon går böjd ut på långsidan, och sen ställer man " rätt" på kortsidorna, så hon sträcker ut bogen.
funkade faktist bättre än vad jag trodde, och på slutet blev hon jättefin :) nu har jag ett nytt knep!
på slutet travade vi uplagda bommar på volt, alltså fyra på en av de stora bommarna, en i varje " hörn " ;)
blev några skumma hopp över dem, men sen travade vi på fint i bra takt och i låg rund fin form, så hon kom upp med ryggen och fick jobba lite med den tjocka magen ;)



fullt upp

oj! här har det varit dött... har bara pluggat och tillbringat hela kvällar i stallet.
nämligen så har stallägaren varit på kurs, så har fått hjälpa till massvis i stallet. inte mig emot,
men det tar alltid lite längre tid :P
så idag har jag mockat 4 boxar, gjort mat till 3 och tagit in 7 nervösa hästar i busväder.
tycker jag har varit duktig! så kände att ett ridpass idag inte hade blivit bra, så släppte henne i ridhuset lite :)

hann inte äta innan stallet heller, men nu ha rjag tryckt i mig en veggiburgare ;)

har tagit massvis med bilder men min dator sammarbetar inte -.- så de kommer inte upp på datorn!

sorry guys!


bloppis



regnländtäcke storlek 115. inte mycket använt, 40 kr!



2 st likadana schabrak, allround storlek ponny. jättefina i skicket. 50 kr/ styck



helt nya chaps i neopren. aldrig använda, storlek M. 80 kr



jättefin Lila jacka ifrån Equipage. inte mycket använd, storlek 164. Går att ta av armarna så det
blir en snygg väst! 150 kr



skyddjacka ifrån mountain horse i storlek xxs. Fint skick! nypris ca 2000, mitt pris 500 kr !

skriv en kommentar eller maila [email protected] ! :)

inte så oskyldig ;)





dagens pass (tisdag) blev tyvärr inte så seriöst :P mellan 4-5 hästar i ridhuset, och Fisan är ju som hon är...
så försökte så gott jag kunde, red i ca 20 min innan jag gav upp, tänkte skritta av länge i stället.
hon känns ändå förvånansvärt lugn, så släpper stigbyglarna och långa tyglar som vanligt när jag skrittar av!

men nej, helt plötsligt så gör Fisen en 180, och drar iväg över hela ridhuset, och en av de andra hästarna hakar på! där sitter jag utans tigbyglar och långa tyglar, medans Fisen springer runt och bockar och har svinroligt. men jag satt kvar, jag kan kanske rida då! :D blev väldigt stolt. för något år sen hade jag flygit och fått panik :P
idag blev jag inte ens rädd, utan bara gjorde en rejäl sväng så stannade hon :) Yey mee!

Men nu kan det inte vänta längre - en Eric Le Tixerant gjord behövs NU! ska se om jag kan få tag på lite pengar...
stora anledningen till hon brallade var ju för att sadeln åker fram som jag vet inte vad :( men med en Tixerant ligger den blixtstilla, helt underbart!!



Nicole och Valentina

Tittade precis på det nya avsnittet av Ponnyakuten.

Och måste säga att min "favorit" i år är Nicole och Valentina. Ponnyn är supersöt och jättefin, absolut min typ av häst, ganska rejäl men ändå nätt. Spinkiga fullblod är inte riktigt min typ :) men samtidigt vill jag absolut inte ha dem för grova, lagom är alltid bäst!

Men mest av allt är jag imponerad av Nicoles sits. så otroligt snygg tycker jag! det finns väldigt många som tävlar på hög nivå, speciellt ponnyryttare som inte alls lägger mycket tid på sitsen, och det är trots allt väldigt viktig del av ridningen tycker jag.
Enligt mig själv sitter även jag som en kratta, men jobbar på det! märker ju hur mycket bättre hela ridningen blir när man sitter " rätt".

men mycket creed till Nicole för hennes superfina sits!

 



ingen bra bild, men kolla själva på http://svtplay.se/v/2318317/ponnyakuten/del_5_av_16 !


Måndag

denna veckan inleds med en ledig måndag! helt underbart :D
så har varit i stallet och lunchat samt fixat! släppte även Pyttan i ridhuset för lite agility träning! funkade alldelss utmärkt.

så om någon timme ska vi ut igen för att motionera fisan. och då¨ska jag inte glömma kameran!
ni vill väl se den nya lilla hästen?

var även nere i paddocken och tittade, det går och rida där nu, bara det är ljust! :) ligger lite snö kvar dock mjukt och är lite blött, men skritta och trava kan man nog göra iallafalll!







Dag 1 – Presentera dig och din häst

Eftersom de flesta som läser bloggen känner mig så blir denna kanske lite halv tråkig, men så får det va :)

Jag heter Nikolina och bor utanför Karlskrona i Blekinge. Jag fylller 18 i höst och pluggar andra året på gymnasiet, Estetiska programmet inriktning bild och formgivning. jag har ridit sen våren 2002, alltså firar jag 9 års jubileum ;) jag har haft egen häst sen 2004.

Min nuvarande ponny heter Nattens Fiona, men Fiffi till vardags :P hon är fädd 2004 e. Henfynyw Tywysog och vi köpte henne i sept 2007, så har utbildat henne själv. Vi tragglar dressyr för fulla muggar, och mitt mål är att starta några små LC och LB under året, mest för att få lite kvitto på ridningen, är ingen tävlingsmänniska så :) rider inte för att tävla, utan för att må bra.

Fiffi är en ganska speciell liten dam. Hon är väldigt gosig när hon är på det humöret, samtidigt så har hon verkligen sina sidor ;) vilken häst det än är så kan den inte gå närmare än 3 meter (förutom i hagen då) för då stryker hon öronen bakåt, och sparkar om hon är på det humöret, även fast det är hennes bästa kompis när de är lösa. Hon älskar mat, och om hon inte får mat när hon vill blir hon arg ;) hon är även mycket bestämd, och är VÄLDIGT duktig på att ifrågasätta :) hon gör grejjer " för att hon kan" lix. Därför kräver hon en del av dem som hanterar henne, man måste hela tiden påminna henne om vem som bestämmer, och om en ryttare är osäker så göra hon allt möjligt förutom vad de säger. T.ex går i sidled, backar bara eller vägrar stanna/ gå framåt.
Inte många "ovana" som ridit henne förutom Mamma och tjejjen som vi hade ute som kanske skulle blivit medryttare, menn Fiffi körde över henne direkt, och hon skrittade bara ;) haha, lilla ponnyn.

Hon flemar så fort hon får godis, även morötter (se bilden ;D ) Hon gillar egentligen inte äpplen, men äter dem     " för att hon kan" ;) men kan även rata dem av denna anledning.

Hon hatar benskydd och lindor, speciellt bak, mest för att hon inte fattar varför hon ska ha dem på benen, fast hon egentligen ska ha dem säger matte ;) och det matte säger måste man ju ifrågasätta.

men när man väl får över henne på sin sida så är hon där, ett par dagar iallafall ;) sen får man börja om! haha.




godisgrisen!

lista!

börjar tappa bloggsuget känner jag :P
har massvis med tankar på bloginlägg i huvudet, åsiktsinlägg om b.la. rollkur, ponnyakuten, NH mm ! men jaaa, dem blir aldrig verklighet av någon anledning. ska se om jag kan ta mig i kragen ;)

så nu kör jag en sån här lista. inte jättekul att läsa kanske, men så får det bli :P så kanske jag kommer igång lite igen! 

Dag 1 – Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första egna häst
Dag 3 – Min största rädsla
Dag 4 – Hur började mitt häst intresse
Dag 5 – Det här finns i min rykt låda
Dag 6 – Det här gör jag direkt jag kommer till stallet.
Dag 7 – Min favorit grej i stallet
Dag 8 – Kommentera vad ni vill veta denna dag.
Dag 9 – Mitt bästa häst minne
Dag 10 – Mina drömmar
Dag 11 – En bild på stallet
Dag 12 – Det här saknar jag
Dag 13 – En nytagen bild från stallet där du är med.
Dag 14 – Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 – Något du och någon av hästarna du haft som du är stolt över som ni har gjort


söndag

idag var det löshoppning :)
låg på 90 som högst för Fiffilurisen.
inte mycket mer att säga ;)

lördag

skrittade henne 30 min i ridhuset, var sånt jävla väder... tror egentligen att det bara är bra för henne att få gå utan ryttare ett tag, hon har varit så jäkla tjurig och konstig nu i veckan.

imorgon blir det löshoppning! :)

sen så har hon varit dålig i sin patella i veckan igen... Suck! troligtvis har detta en bidragande orsak till allting.
så nästa vecka blir långa pass med mycket upphöjda bommar, i mycket låg form i ordentligt tempo och mycket på rakt spår, för att få bukt på patellan! ska även köpa rejält med B-vitamin, som konstigt nog funkar utmärkt för patellaupphakningar, men ven för hon fäller som en gris :P så hoppas det blir fint väder så hon kan gå utan täcke några timmar mitt på dagen och klia av sig lite päls :)


håll tummarna på att detta hjälper!

 

 


dålig uppdatering

sorry för den dåliga uppdateringen!
men igår la mitt internet av. ( jävla 3! ) så det var lite svårt att blogga!

träningen blev inställd igår för Djannie var sjuk, men så blir det ibland.
de andra har tränat idag, men tyckte inte jag hann för har varit på öppet hus med Valle inne på skolan :) han har iallafall bestämt sig för spelgrafik och animation nu, för er som vill veta! :)

men eftersom det inte blev träning igår så longerade vi damen, och tusan vad bra det gick! :D helt sjuk skillnad, hon kunde galoppera hur mycket som helst utan att bråka och hålla på :P hon stannade ett par gånger dock, men det var för jag longerar nästan alltid med bommar för att hon inte ska tröttna, och hon stannade bara när hon kom " fel " på dem. sedan fortsatte hon att galoppera! :)

snart kan vi kanske börja med lite tömkörning, yey! :D
idag blir det nog ett enkelt joggingpass.

bloggar jag läser

ser att många gör sådana här inlägg så tänkte bjuda på lite länkar! :)
här är " de stora och kända" bloggarna jag läser, finns fler men här är favoriterna bland
de söta ponnybloggarna!



www.dressyrmupparna.blogg.se 
www.carlssonpataket.blogg.se
www.johannagrant.shapemeup.se
www.ponnysanning.blogspot.com
www.teamsl.blogg.se
www.collbaz.blogg.se


ridpass 3/2

hästjävel, är allt jag säger.
får jävlar hoppas det går bättre imorgon på träningen...

ridpass 1/2

inget bra pass.
var stressad, det blåste och hon ifrågasatte.
kanske lite träningsvärk?
aja, gick bättre på slutet iallafall efter lite övertalning.

jäkla tur att hon är söt iallafall!


ridpass 31/1

de ridningen blivit halvdan ett par dagar så var det tänkt ett
rejält pass.
dock så möts jag av 2 st små isisar i ridhuset. inte mycket att göra åt, och hästarna var lugna så fisan brydde sig inte så mycket, hon var faktiskt väldigt cool ändå för de blåste som tusan plus då 2 helt okända hästar i ridhuset.

dock så blev jag sjukt irreterad på de andra ryttarna, plus deras "kompanjon" på marken.
de skrek, skrattade, slog i dörren, öppnade och stängde den, viftade med täcken osv...
och att fiffi blev rädd brydde de sig inte om, det bara fortsatte.
blev bara några småhopp, så är riktigt stolt över fisan, med tänke
på hur mycket överskottsenergi hon hade! :)

tog ett tag att få henne avslappnad i trav, men funkade efter ca 20 min.
dock blev det svårt med skrittpauser  ( som jag annars slänger in kortisar lite här och var) pga av hennes överskottsenergi, så travade i mycket låg form istället och stod upp som vila, om hon inte vill skritta får hon väl skylla sig själv!
blev mycket sidvärtes, öppna och små volter, allt för hon skulle mjukna och det gjorde hon fint :) red en hel timme trots den skakiga starten.  mycket nöjd med passet! :)

RSS 2.0